Ik kocht afgelopen week een granaatappel, gewoon omdat ik dat zo’n mooie vrucht vind om te zien en ik ‘m graag wilde fotograferen. (Soms vraag ik me wel eens af of ik helemaal spoor, maar dan denk ik dat er vast meer mensen zijn met rare hobby’s, zoals badminton, tafeltennis, of uren met een verrekijker naar vogels loeren, zoals mijn lief Casper) Nadat ik de granaatappel gefotografeerd had, ‘moest’ ik er natuurlijk wat mee, dus maakte ik couscous met granaatappelpitjes. Culinair duo Mireille en Arno maakten een soortgelijk recept op de bruiloft van vrienden en ik was er toen danig van onder de indruk, dus ik wilde het zelf ook wel eens proberen.
Ingrediënten: pak couscous (500 gr) 5 bosuitjes, in fijne ringetjes gesneden, 25 gram verse peterselie, flinke handvol verse muntblaadjes, zakje pijnboompitten, 200 gram saladekaas of feta, citroenrasp van een hele citroen, zwarte peper naar smaak, paprikapoeder naar smaak, de pitjes van één granaatappel.
Doen: bereid de couscous zoals op de verpakking staat en laat even afkoelen. Snijd de bosui in fijne ringetjes. Snijd de munt en de peterselie fijn. Rooster de pijnboompitten met een klein beetje olijfolie tot ze goudbruin zijn. Roer de inmiddels wat afgekoelde couscous goed los met een vork en voeg daar de bosui, de peterselie en de munt bij. Rasp de citroen erboven. Verkruimel de feta boven de couscous en roer goed door elkaar. Breng het geheel nu op smaak met zwarte peper, zout en paprikapoeder. Roer goed door elkaar en laat nog even een half uurtje staan zodat de smaken goed in kunnen trekken. Snijd de granaatappel door en verwijder de pitjes. (wat een ingenieuze vrucht hè?) Sprenkel ruim granaatappelpitjes over elke kom en serveer. Smakelijk!
Ingredients: 1 box plain couscous, pomegranate seeds from one fruit, 1/2 c. roasted pine nuts, about 1/2 c. chopped fresh mint, about 1/2 c. chopped fresh parsley, 5 scallions, 200 gr. feta or salad cheese, black pepper, salt, lemon zest from one lemon.
Directions: prepare couscous according to package directions. Fluff couscous with a fork and place in a large bowl. Mix in remaining ingredients. Chill for about an hour prior to serving. Bon appétit!
Oja dat heb ik ook dat ik iets koop dat ik mooi of bijzonder vind uitzien qua vorm, textuur en waarvan ik niet weet of ik t eigenlijk wel ga opeten of drinken 🙂 Je maakt er echt prachtige plaatjes van Anki! En de couscous ziet er heerlijk uit! Smakelijk!
Oh, dat ziet er heeeerlijk uit! En van dat helemaal sporen … ik koop die granaatappel soms ook omdat ik hem zo mooi vind 🙂 Om me dan af te vragen wat ik ermee ga doen. Vanaf nu weet ik dat dan ook weer. Dankjewel!
Ziet er heerlijk uit! Ik ga dit recept bewaren voor de zomer, lijkt me dan nóg lekkerder! Thnx!
dat ziet er interessant en lekker uit! ik hou van granaatappel, dus binnenkort maar eens proberen 🙂
ik maak altijd alleen een grote bende als ik granaatappel klaarmaak..haha.
Lekker receptje, in de Turkse keuken wordt deze combinatie vaak gemaakt.
Over niet sporen gesproken 😉 Ik kreeg van de week gele (?) bieten ingepakt in een cadeaupapiertje van mijn vriendin, omdat ze zo mooi waren om te fotograferen. Maar bovenal erg smakelijk.
Granaatappels zijn megabommen vol vitamientjes! Ik vind ze super dingen !
Heerlijk! Ik ben gek op granaatappelpitjes! 🙂
Deze ga ik uitproberen, dankjewel voor het leuke (en lekkere, denk ik) recept!
mooi! en t lijkt me ook nog ns erg lekker! zeker iets om te onthouden (als ik m’n recepten scheurkalender af heb 😉 )
Zo, ga ik zeker maken. Lijkt mij verrukkelijk! (en zeer fotogeniek 🙂 )
Hmmm lijkt me erg lekker!
Moet ik me nu aangesproken voelen als ik badminton leuk vind? 😉
Mooi vruchtje en mooi eindproduct! EN mooie foto’s, goed besteedde dag 😀
Haha, grappig, je spoort wel hoor. Dit soort dingen heb ik niet, maar ik koop altijd spullen, waar ik nog wel wat mee ga maken…..zucht…..een schuur voor “wachtende projecten” nu nog wat meer tijd 😉
Ik kocht de afgelopen maanden meerdere granaatappels. omdat de pitjes er zo mooi en gezond uizagen. Maar vervolgens kwam er nooit iets op tafel en eindigden ze in de vuilnisbak. Rot. Tot vorige week. Toen maakte ik er een salade mee met rucola, sinaasappel en munt. Was heerlijk! Dus er ligt hier weer een granaatappel op de fruitschaal.
oe het ziet er mooi uit! En volgens mij ook zeer smakelijk. Rare vrucht inderdaad, dat je de zaadjes eet ipv de rest.
Mooie vruchten (of iets anders) kopen om te fotograferen is een gezonde afwijking toch 😉 Ik vind het er heerlijk uit zien! Hmmm!
mmmmmmm zal ik ook eens proberen ziet er heerlijk uit . !
Instant goesting om dat ook te maken!!! amai laat de zon maar binnen schijnen 😉
hahaha…Culinair duo…pracht titel!
😀
ziet er heeeeeeerlijk uit
I love the colours of this dish, and feta yum!!
Recept opgeslagen, dankjewel!
mmm klinkt goed, ga ik echt eens proberen.
Heb laatst granaatappelraita gemaakt, zo goed dat ik je het recept niet wil onthouden:
250 gr griekse yoghurt
zaadjes uit 1 granaatappel
verse munt fijne gesneden
rasp van limoen
peper en zout.
Allemaal door elkaar mengen en koud bewaren.
Heerlijk voor erbij..
Dit ziet er lekker uit zeg! Ik ga het ook eens proberen…
Heb het recept zojuist gemaakt, heerlijk!
gisteravond gemaakt na een echte Blue Monday, en het maakte mijn hele dag goed! en vanmiddag had ik nog een restje voor de lunch, hmmmm!
lijkt me het testen waard. …Jou zeekraal avocado pasta was al vaker een geslaagde lunch (-:
Haha ik wilde m vanavond maken maar wist niet meer wat er precies in moest. Google wees me hier naartoe, grappig! 🙂