Gelukkig brengt januari ons rustige weekends, waarin we tijd hebben om te wandelen in de duinen, films te kijken op de bank en taarten te bakken. Vandaag bakten we een hartige taart met geitenkaas en honing.
Nodig: springvorm, bladerdeeg, ongeveer 8 sjalotjes, 150-200 gram geitenkaas, 3 eieren, 200 ml slagroom, 2 eetlepels honing, 15 gram tijm, beetje olie, zout en peper.
Doen: verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg. Schil en halveer de sjalotten en bak ze in een koekenpan met de olie in 8-10 min. goudbruin en zacht. Verdeel over de vorm. Klop de eieren los met de slagroom en de honing. Meng de tijm, peper en zout erdoor. Schenk over de sjalotten en verdeel de geitenkaas erover. Bak de quiche in 35-40 min. goudbruin en gaar. Smakelijk!
January brings us quiet weekends. There’s time to take a long walk in the dunes, to watch a movie on the couch and to bake a pie. Today we baked this quiche with goat cheese and honey, we loved it. Here’s the recipe for you:
You need: a cake tin, puff pastry or a pre made pie shell, about 8 shallots, 150 grams goat cheese, 3 eggs, 200 ml. double cream, 2 spoons of honey, 15 grams of thyme, oil, salt & pepper.
To do: preheat the oven to 190C/375F/Gas 5. Cut the ends off the shallots, peel them and cut in half. Bake in a frying pan for 10 minutes until they are tender. Cover the bottom of the pre made pie shell (or use the puff pastry) with the shallots and the goat cheese. Combine the eggs with the honey and cream in a bowl and season well. Add thyme and stir to combine. Pour into pie shell. Bake for 30-40 minutes. Remove from the oven and allow to cool and set further. Enjoy!
Ziet er heerlijk uit!
Wauw! Wat een plaatje, net een kunstwerkje!
Ja heerlijk he zo´n fijne ontspannen weekends! Je hartige taart ziet er erg lekker uit! x
Hmmm, ik krijg er honger van.
Een van mijn favoriete combinaties: geitenkaas met honing 🙂
Klinkt heerlijk! Recept meteen als bladwijzer opgeslagen. Bedankt!
Mmm, lijkt me heerlijk!
Mmmm, ik krijg er spontaan honger van!
Wat ziet dat er lekker uit! Jammie…..
Heerlijk! Ongeveer zo maak ik ook wel eens quiche.
Jah hij ziet er weer goddelijk mooi en lekker uit! Ik ga m beslist ook eens maken.
wat een mooie foto’s van dit lekkers
Eten de kindjes dan ook mee van deze taart? Maas is zo’n lastige eter. Typisch zo’n “wat de boer niet kent…” en mijn mini boer is nog net geen twee dus zoveel kent hij nog niet.
Ik was zo geinspireerd dat we zondagavond meteen quiche aten! 🙂 Dit recept, met als toevoeging courgette.
Dat ziet er werkelijk goddelijk uit!