Something to eat & something to read

somethingtoeatsomethingtoread

Een favoriet recept en een favoriet boek, een combinatie waar ik van hou. Gisteren maakte ik een croissant-blauwe bessen baksel (in het Engels heet het ‘puff’ maar daar heb ik nog geen goede Nederlandse vertaling voor gevonden, iemand suggesties?) en las ik ‘Purists are boring’ en ‘Work hard play harder’ van Studio Kluif.

A favorite recipe and a favorite book, I love the combination. Yesterday I read two books by Studio Kluif, ‘Purists are boring’ and ‘Work hard, play harder’ and I baked delicious blueberry croissant puff.

studiokluif

Het croissant-blauwe bessen baksel is goddelijk, ontzettend simpel om te maken en als je blauwe bessen uit de diepvries gebruikt ook nog eens hartstikke goedkoop. (of zelf geplukte, maar dan moet het zomer zijn) Ik vond het recept hier en maakte wat kleine aanpassingen. Je kunt het serveren in plaats van taart op een verjaardag, als toetje of als tussendoortje. Ik vind het echt een aanrader.

Nodig: een ondiepe ovenschaal, vier afbakcroissants, 200 gram verse roomkaas, 3/4 kopje suiker, een kopje melk, theelepeltje vanillearoma, twee eieren, 250-300 gram blauwe bessen. (vers of diepvries)

Doen: snij de afbakcroissants in kleine stukjes en verdeel over de ovenschaal. Strooi de bessen erover. Meng de roomkaas, suiker, melk, eieren en vanillearoma in een kom met een staafmixer. Giet in de ovenschaal. Bak 25 minuten op 200 graden. Lekker met een klein beetje poedersuiker.

I fell in love with this blueberry croissant puff. It’s so easy to make, cheap and really good. Absolutely worth trying. Check recipe here.

croissanttaart

‘Purists are boring’ en ‘Work hard play harder’ geven een mooi beeld van het werk van Studio Kluif uit Den Bosch. Dat werk past prima in mijn straatje; het is  grafisch, beeldend, illustratief en voorzien van de nodige humor. Studio Kluif werkt voor grote opdrachtgevers zoals HEMA, dus het is zeer waarschijnlijk dat je hun werk in het dagelijks leven ergens tegenkomt. Twee mooi vormgegeven, inspirerende boeken, interessant als je van vormgeving houdt.

puristsareboring

I read ‘Purists are boring’ and ‘Work hard, play harder’, two books by the Dutch designers Studio Kluif. Studio Kluif keeps on bringing home international and national prizes for their playful design projects ranging from graphic design and illustration to packaging and design for fashion. These two books are packed with their creative projects. Studio Kluif’s style is described as direct, playful and simple, with a sense of humour and relativity. Definitely my kind of designers. 

workhardplayharder

, ,

17 Responses to Something to eat & something to read

  1. Lidia 22 januari 2014 at 13:56 #

    Wow, dat ziet er heel goed uit, ik denk dat ik zo even langs de supermarkt rijd;-)

  2. Miek 22 januari 2014 at 14:07 #

    Hmmm… daar heb ik ook wel zin in! wat zal die combi lekker zijn..

  3. Kristel 22 januari 2014 at 14:18 #

    wat een fijne dag zal dat zijn geweest…

  4. Yvonne 22 januari 2014 at 14:37 #

    Oeh, dat ziet er heerlijk uit! Ga het snel eens proberen!

  5. Mariet 22 januari 2014 at 15:06 #

    Mmmmm….. Dat wordt mijn verjaarstaart voor komend weekend! Bedankt voor de tip….

  6. KellyJade 22 januari 2014 at 15:24 #

    Mmmm, dat ziet er wel goed uit!

  7. Rode dahlia 22 januari 2014 at 15:52 #

    Dat ziet er inderdaad lekker uit. Een goeie tip voor het weekend, ga ik zeker proberen. Dank je wel voor het recept.
    Ook de boeken lijken mij mooi.
    Groet,
    Marijke

  8. Roos 22 januari 2014 at 16:48 #

    Puff pastry = bladerdeeg 😉

  9. Iris 22 januari 2014 at 17:18 #

    Hmm heerlijk. Ik krijg er gelijk zin in!

  10. Lonneke 22 januari 2014 at 22:37 #

    Prachtig die boeken van studio Kluif! Ik heb net de ander (ideas are mortal) heerlijk om hun heldere werk te beworderen 😉 Fijne foto’s weer!

  11. Barbara 23 januari 2014 at 01:00 #

    that looks so delicious, i will definitely try it, I’m looking for ages something to prepare for family gathering 🙂

  12. Dina 23 januari 2014 at 08:12 #

    Ooooh dat croissant-mengsel. Lijkt me heerlijk!

  13. Elze 23 januari 2014 at 11:17 #

    Het ziet er echt heerlijk uit! Zo te lezen ook niet ontzettend moeilijk om te maken, dus deze ga ik zeker onthouden! Wat een schattig servies ook trouwens! 🙂

  14. natuurlijk-rijk 24 januari 2014 at 18:23 #

    Ik begin nu aan het recept 😉

  15. Marjon 27 januari 2014 at 18:52 #

    Ik heb het recept dit weekend gemaakt en het was HEERLIJK 🙂
    Bedankt-Bedankt!!

  16. Margriet 25 september 2017 at 10:05 #

    Lieve Anki,

    Dit recept maken wij de laatste jaren zeer regelmatig. “Zullen we een Anki eten?” wordt er hier thuis dan gevraagd. Zó simpel en zó lekker. Onwijs bedankt voor het delen van dit recept, back in the days 😉

    Liefs,
    Margriet

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nieuwjaarsbrunch in de eerste lentezon - Broterhammen.be - 15 januari 2017

    […] ( het ziet er niet uit, maar smaakt wel lekker! Voor het recept en een smakelijkere foto, zie Anki!)  –  citroencrème met framboos (niet op foto, recept […]

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.