Hebben jullie dat ook, dat je zo onder de indruk kunt zijn van wat de natuur maakt? Neem bijvoorbeeld rabarber, dat vind ik zó mooi. De verschillende kleuren roze, de smaak en textuur, prachtig. Ik maakte deze slofjes dus gewoon omdat ik ze zo mooi vind. Dat ze ook lekker zijn, is een bijkomend voordeel. Zoals eigenlijk al mijn recepten is dit recept makkelijk om te maken, je hoeft geen ingewikkelde dingen te hebben of te kunnen en de slofjes zijn, exclusief oventijd, in ongeveer 20 minuten klaar.
Rabarberslofjes
Nodig: een pakje bladerdeeg, 100 gram Monchou, een bos rabarber, een kopje sinaasappelsap, een half kopje suiker, rasp van een sinaasappelschil, sap van een halve limoen.
Doen: Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snij de rabarber zoals op de foto hierboven. Doe het sinaasappelsap samen met de suiker en het limoensap in een pannetje en laat je gesneden rabarber daar even in weken, terwijl je ondertussen de nog bevroren plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakfolie legt. Kras met een mes een kader en smeer het kader in met een laagje Monchou. Haal je rabarber voorzichtig uit het pannetje en duw in het Monchou-kader. Zet 30 minuten in de oven op 200 graden. Breng terwijl je wacht het sinaasappel-limoen-suikermengsel aan de kook. Laat zachtjes doorkoken, roer af en toe. Voeg 5 minuten voor de slofjes uit de oven mogen de sinaasappelrasp toe. Haal de slofjes uit de oven en besmeer ruim met het sinaasappel-limoen-suikermengsel. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs. Smakelijk & fijne tweede paasdag!
I can be really impressed by nature’s beauty. For example rhubarb, I love it’s gorgeous gradient pink. So I admit: I just made this recipe because of the looks of it. The fact that it turned out to be delicious too, is a nice side effect. Like all my other recipes, this rhubarb tart is easy to make and you don’t need anything fancy. I found this recipe in English that’s much the same as mine, except I used some soft cream cheese as an extra ingredient. So for the extra ingredient: spread the soft cream cheese onto the puff pastry and top with the rhubarb. Makes a lovely Easter dessert accompanied with vanilla ice-cream.
JA, dat heb ik ook! Dan ben ik helemaal stil van wat de natuur allemaal voor groente en fruit produceert. bizar mooi soms. Dit ziet er heerlijk uit Anki! Ik ben ook bezig met rabarber. Had het tot vorige week nog nooit zelf gemaakt (mijn moeder kan het zo lekker maken, dus ik had niet echt een reden, hihi) en nu heb ik al 3 verschillende recepten geprobeerd. Heerlijk! Fijne Paasmaandag nog 🙂
Heel herkenbaar! Ziet er prachtig uit, en erg lekker ook! Groetjes Lisanne
draad en praat…
Ja ik kan ook onder de indruk zijn van wat er schijnbaar moeiteloos groeit en bloeit!
Dank voor dit recept!
Wat een feest voor het oog! En ongetwijfeld lekker, moet ik zeker onthouden!
Dat gevoel herken ik! Ik heb het heel vaak zelfs, dat ik helemaal onder de indruk ben van al het moois dat de natuur heeft. Dit recept komt trouwens als geroepen, ik heb een heleboel rabarber van mijn oma gekregen (vers uit haar tuin!).
Ja! Prachtig!
Heel mooi en vrolijk inderdaad, ziet er super onnatuurlijk uit dat roze, maar het is dus puur natuur, leuk!
Ohhh, wat mooi!!!
Ja ik heb dat ook, stond laatst te huilen in de keuken toen ik verse bieten gekookt had , bekeek en stukje proefde van de vol zoete prachtige smaak ♥ overweldigend 🙂
Mooi… dat roze, prachtig gewoon, I lòve rabarber!
Ziet er echt heerlijk uit!
Liefs,
Pauline
Wat heeeerlijk rose…
Oh ziet er heerlijk uit Anki! Goede tip voor deze lente.
Dat ziet er lekker uit! Ik ga het zeker ook maken, ik ben ook dol op rabarber!
Heb je de rabarber nou alleen ook in de lengte doorgesneden of lijkt dat maar zo?
@Reina ja, ook in de lengte een keer doorgesneden. Succes & smakelijk!
oh jaaa! heb ik!
en dit lijkt mij heerlijk…
Ah dit klinkt echt heerlijk en het ziet er zo mooi uit!
Dat rabarber mooi is, oké. Maar jouw idee is gewoon kunst. Ik wil het inlijsten.
oh ik heb zoveel posts gemist!
wat een prachtige kleuren. vind het heerlijk, rabarber. ga het zeker eens proberen op deze manier!