Zo, dat waren een aantal heftige, maar leuke dagen achter elkaar. De afgelopen week werkte ik heel hard aan een fotoreportage voor Oh Marie. Marieke en ik hingen onder andere haar dochter Toni vier meter boven de grond in een boom op een schommel, temden een wilde pony en onderhandelden met een leeuw. Hier deelde ik een voorproefje, gemaakt met mijn iPhone. 28 september komt de nieuwe Oh Marie uit.
Gisteren voelde als stilte na de storm. Ik nam uitgebreid de tijd om dit soepje uit de Soepkalender te maken. Het is de ‘mosterdsoep van Bart’. Ik maakte wat kleine aanpassingen in het recept, omdat we geen vlees eten. Het mooie aan deze soep is dat het een maaltijd op zich is, heerlijk voor tijdens het begin van de herfst.
Ingrediënten: 1 ui, 1 liter kippenbouillon, (wij gebruikten groentebouillon) 2 dl room, 1 eetlepel grove mosterd, 1 eetlepel fijne mosterd, 500 gram zalmfilet, olie, 50 gram spinazie, (wij gebruikten meer, de combinatie spinazie en mosterdsoep is heerlijk!) 300 gram gekookte aardappels, boter, bloem.
Doen: Snipper de ui en bak in een pan met boter. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg 200 ml van de bouillon toe en breng het geheel al roerend aan de kook totdat er een dikke massa ontstaat. Schenk de overige bouillon erbij. Als die warm is, schenk je de room erbij. Haal de pan van het vuur, voeg de mosterd toe en schuim de soep op met een staafmixer. Snijd de zalm in dikke plakken, meng ze met wat olie en grill kort in een grillpan. Snijd de aardappels in stukjes, meng met de spinazie en leg dit in het midden van elk bord. Leg de zalm op de aardappels en schep de soep eroverheen. Smakelijk!
Door alle hectiek vergat ik helemaal de winnaar van de Liefde-poster bekend te maken. Gefeliciteerd Wut! Mail me je adres en ik stuur de poster jouw kant op.
Last week was pretty hectic. Marieke and I worked on a photoshoot for the new Oh Marie-magazine, see an iPhone-preview here. We hung a swing in a tree on 4 ft height, domesticated a wild pony and negotiated with a lion. The new Oh Marie-magazine will be released on september 28th.
Yesterday was calm en quiet, so I made a mustard-soup. The recipe is from Snor publisher’s Soepkalender. Wut wins the Liefde-poster give-away, he can send his address by e-mail and I make sure he will receive the poster. Happy new week sweet blogreaders!
De soep klinkt heerlijk. Ben gek op soep. Ga ik eens proberen. Zo’n kalender is dus echt wat voor mij…. 🙂
Wat een mooie foto is het geworden! Schommelen kan zo fijn zijn, lekker zwieren en dan ervan af springen 🙂 Die soep ziet er lekker uit, mosterd smeer ik op veel dingen (kaas,enz) dus deze wil ik zeker eens gaan proberen.
Mustard soop sounds really interesting! 🙂
Ziet er heerlijk uit!
Wat een geweldige foto, op die schommel! En de soep, met de zalm ziet er echt heerlijk uit!
Gefeliciteerd Wut! En wat ziet die soep er lekker uit! Ik moet toch eens wat vaker in de soepkalender kijken 😉
ja ! die klinkt héél erg lekker ! Die komt 1 van de dagen in mijn soepbord terecht !
Heel benieuwd naar de nieuwe Oh Marie Mag! En de soep ga ik snel uitproberen..
mmmmmmmm, heb al goesting 😉
Wat een prachtige foto’s ook weer.
Dat ziet er heerlijk uit, het is ook echt soepweer! Ik ga het ook eens proberen. De grote vraag is echter: wat vinden jouw jongens er van? Ik zie nu al de snuit van Linnea voor me…
Ziet er heerlijk uit!
lekker zo’n herfstige maaltijd soep, ik hou ervan!
wat een mooie foto’s van het schommelende meisje zag ik op instagram (en voor het eerst dat ik daar keek, ik ben niet zo bekend ermee nog, maar zag heel veel andere mooie foto’s van jullie!)
Lijkt me een heerlijk soepje, thanks for sharing!
De soep staat nu te pruttelen en na lang genoeg getwijfeld te hebben, is zojuist de soepkalender besteld. De foto voor Oh Marie beloofd weer wat, ik kijk er naar uit.
Bedankt voor je fijne blogpost.
Beloofd = belooft :), ik heb overigens 2 eetlepels bloem gebruikt, is dat voldoende?
Mooi!want ik eet ook geen vlees:) Voor iemand die niet zo van koken houdt, probeer ik vaak wat je laat zien.Ik denk dat het door de foto,s komt
Oh jaaa, die soepkalender, staat op de verlanglijst!
Ook wij hebben de soep gemaakt en er een eigen draai aan gegeven. Zo hebben wij visbouillon gebruikt en kleine stukjes zalm en net als jij véél meer spinazie. Verder hebben wij de ingrediënten bij elkaar gedaan en licht gepureerd. Het resultaat: een overheerlijke soep. Bedankt voor de tip, Anki.
Mijn vriend heeft gisteren de soep gemaakt volgens het recept op je blog. Super lekker! Bedankt voor de leuke tip!
Ziet er heerlijk uit, evenals de doek waar de kom op staat! Wat is dat ( tafelkleed, theedoek) en waar heb je m vandaan? Word er n beetje hebberig van…
@Vanessa het is een theedoek van Sissy Boy homeland. Liefs!
net gemaakt en het is idd heerlijk ! Ik had er achteraf gezien alleen nog een teentje look bij moeten doen, dat onthou ik voor volgende keer .
ik heb ze nu al een paar keer gemaakt en ze staat nu weer te pruttelen : manmanman da’s een lekker receptje !